top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraMargaret & Josef

Markétčino zmrzlinové brownies

8-12 kusů nanuku (dle velikosti formiček)

1 plechovka červených fazolí

2 vrchovaté polévkové lžíce kakaa

250 g jahod

1 panák rumu (ve variantě pro děti lze vynechat)

Sladidlo dle chuti a potřeby

Jedna tabulka kvalitní oblíbené čokolády

Fazole pořádně opláchneme pod tekoucí vodou v cedníku. Do nádoby ve které budeme mixovat dáme propláchnuté fazole, jahody, kakao, rum a mixujeme ponorným mixérem přibližně 5 minut, dokud není hmota zcela hladká. Takto připravenou hmotu necháme na hodinu odpočinout v lednici. Je to proto, aby se chutě propojily a zmizela chuť fazolí.

Než budeme vyndávat připravenou hmotu z lednice, dáme si ve vodní lázni rozpustit čokoládu. Vodní lázeň si připravíme tak, že do většího kastrůlku napuštěného trochou horké vody, vložíme menší kastrůlek s nalámanou čokoládou. Za stálého míchání rozpustíme. (K čokoládě můžeme přidat jednu lžíci kokosového oleje.)

Z lednice vyndáme připravenou hmotu na zmrzlinu a ponorným mixérem do ní zamixujeme připravenou rozpuštěnou čokoládu. V tuto chvíli směs ochutnáme a dle potřeby dosladíme svým oblíbeným sladidlem. (Ne sirupem a medem)

Opět promixujeme aby byla hmota hladká. Plníme do formiček a dáme zmrznout do mrazáku na 5 až 6 hodin.

Tip:

Naše osvědčené variace, kdy namísto jahod použijte:

Švestky

Maliny

Ostružiny

Borůvky

Tato zmrzlina a její variace uspokojí i nejnáročnější milovníky čokoládových zmrzlin. Po ztuhnutí obsahuje čokoládové mini kousky a t o že je zmrzlina z fazolí, může být navždy vaším tajemstvím, pokud to neprozradíte, nikdo to nepozná, což při dodržení receptu zaručuji 😊



104 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Velikonoční stezka 2024

Zde si můžete stáhnout Velikonoční stezku 2024 ve formátu pdf

bottom of page