top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraMargaret & Josef

Palačinkový dort

Hrnek: 300 ml Lžíce i lžička je vždy myšlena vrchovatá, pokud není uvedeno jinak.

Palačinkový dort Na těsto: - 1 univerzální směs bez lepku Labeta - 1 hrnek pohanková mouka - 2 vejce - 2 lžíce mletého Xylitolu, nebo jiné sladidlo dle své chuti - 2 lžíce proteinu bez lepku a laktózy (lze nahradit jedním hrnkem mléka bez laktózy, pokud použijeme mléko, dáme o jeden hrnek vody méně) - 5 hrnků vody - 1 kypřící prášek bez lepku Pudingový krém: - 2 vanilkové pudingy bez lepku Labeta - 1/3 Hera bez laktózy - 2 lžíce mletého Xylitolu nebo svého oblíbeného sladidla - ½ litru mléka bez laktózy Meggle Vanilkový krém: - 1 hrnek mléka bez laktózy Meggle (nebo rostlinného mléka) - 3 lžíce mletého Xylitolu - 1 šlehačka 60ml bez laktózy Meggle - na špičku nože vanilkový lusk - 1 vanilkový puding bez lepku Labeta Čokoládový krém: - 2 lžíce kakaa nebo jedna lžíce karobu - 2 lžíce čekankového sirupu nebo jeden zralý banán - 2 tvarohy bez laktózy - 2 lžíce smetany na šlehání Meggle

Postup (těsto): Všechny ingredience dáme do mísy a umixujeme ponorným mixérem na úplně hladnou hmotu bez hrudek. Trvá to asi 3 min. Poté necháme těsto 10 minut stát. Promícháme a dáváme naběračkou na rozpálenou pánev, zlehka (opravdu stačí zlehka, jinak palačinky olej nasáknou) potřenou olivovým olejem vhodným k tepelným úpravám a smažíme z obou stran. Na pánev o 22 cm dáme dvě běžné naběračky těsta. Jelikož děláme dort, chceme, aby byly palačinky o něco silnější než obvykle. Když máme všechny palačinky hotové, klademe jednu na druhou a jednotlivé vrstvy promazáváme vybraným krémem, nebo marmeládou. Když máme hotovo, dáme dort odpočinout do chladu alespoň na ½ hodiny.

Postup (pudingový krém): Dáme si zvolna vařit 0,3 litru mléka do kastrůlku. Ve zbylém 0,2 litru mléka rozpustíme Xylitol a vidličkou v něm rozmícháme dva pudingy. Připravíme si Heru, kterou nakrájíme na kostičky. Když se nám mléko začne vařit, přidáme do něj zbylé mléko s rozmíchaným a oslazeným pudingem a za stálého míchaní necháme zhoustnout, trvá to cca 2 minuty. Po té odstavíme z plotny a do vzniklého pudingu vmícháme Heru, tak aby se vše spojilo v hladkou kompaktní hmotu.

Postup (vanilkový krém) Dáme si zvolna vařit 0,3 litru mléka do kastrůlku. Ve zbylém 0,2 litru mléka rozpustíme Xylitol a vidličkou v něm rozmícháme 1 puding a špetku vanilky z lusku. Ze smetany ušleháme šlehačku a do vychladlého pudingu jí postupně zašleháváme elektrickým šlehačem.

Postup (kakaový krém) Tvaroh vložíme do vyšší nádoby, přidáme dvě lžíce smetany, sladidlo a kakao a umixujeme metličkovým šlehačem do hladkého krému.

Recepty na další sladké pomazánky, nutelu a marmelády, najdete na naší stránce https://www.facebook.com/bezlepkovamargotka/ nebo v naší kuchařce www.srdcemvkuchyni.com





98 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Velikonoční stezka 2024

Zde si můžete stáhnout Velikonoční stezku 2024 ve formátu pdf

bottom of page